fbpx

Подготвителна група “Борче”

“Вълшебното Борче” представя своята нова

ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА  „БОРЧЕ“

Щастливи и развълнувани сме да ви запознаем с нашата нова подготвителна група „Борче“ за децата на 5г и 6г в детската градина, която предстои да открием за учебната 2021-2022г!

Опитът ни като екип в сферата на предучилищното и училищното образование ни води към концпепцията “на училище преди училище” – истинска, пълноценна и цялостна училищна готовност в детската градина. Избягване на стреса у децата от новата среда в училище, плавен преход към новите отговорности и дневен режим.

Програма и ежедневие – здравословно редуване на учебни часове с време за отдих и почивка, съчетани с развиващи и разтоварващи дейности в следобедните часове. Като допълнение – допълваща програма след основната!

В основата на нашата концепция за подготвителна група в детската градина е залегнало вярването за ПЛАВЕН ПРЕХОД към училищната среда и новостите, които ще предстоят на децата в 1-ви клас, но в познатата обстановка на детската градина.

Целта ни е постигане на необходимото ниво на САМОСТОЯТЕЛНОСТ у децата, както и дневен ритъм близък до този в училище. По този начин, на 7г децата са вече наистина готови за тяхното ново начало!

Всичко това в светла, уютна и стимулираща среда, организирана според нуждите на учебния процес!

Комбинираме традиционни и неформални подходи и материали с цел изпреварващо обучение. Въвеждаме иновации в подхода на преподаване и работа с децата!

Програмата ни е изградена така, че цели плавен преход към училищна среда посредством високо ниво на знания и умения. Повече за нашата програма на обучение може да видите ТУК.

Важни тематични зони в класната стая за реализиране на заложеното в авторската ни учебна програма и дневен режим:

√  Учебен кът с интерактивна дъска и образователни табла

√  Учебни маси, позволяващи лесна реконфигурация за нуждите на учебния процес

√  „Тих кът“ за четене на книжки и отдих с меки възглавнички

√  Зона с лего, конструктори и логически игри

√  Настолни игри

√  Детско творчество „на показ“ 🙂

Още за подходите ни в подготвителна група може да прочетете в нашата статия “Защо да изберем ПГ в детската градина? На училище преди училище.”

Добре дошли в подготвителна група „Борче“!