Прием и такси

Приемът ни за настоящата учебна 2021-2022 година е почти завършен за всички възрастови групи!

ЧДГ “Вълшебното Борче” има възможност за прием само в някои от възрастовите си групи до запълване на свободните места.

Към момента се провеждат записвания за последни места в някои от нашите групи, както и записване в “Листа на чакащите за вече запълнените ни групи. Предвид динамиката на запълване на местата, моля разгледайте стъпките в секция “Прием” и ни позвънете на 0899 709 737 за актуална информация.

Позвънете ни за предварителна индивидуална среща!

  • Такси и финансови условия
  • Прием

1.Финансови условия за учебната 2021-2022 година

Годишна такса обучение и грижа (12 месеца) в размер на 5’120 евро. 
Възможности за плащане:

1 вноска х 5’120 €

2 вноски х 2’560 €

12 вноски х 454 €

Финансовите условия и начина на плащане се договарят в индивидуален план за плащане. Посочените цени са в евро, като всички плащания стават в български лева по банковата сметка на детската градина. 
Годишната такса включва обучение и грижа през Учебната година (септември-май), както и Лятна академия през месеците юни, юли и август, с включена учебна ваканция през последните две седмици на месец август.

2. Годишна такса

Годишната такса включва ВСИЧКО от изброените:

Програма:

  Обучение, съобразено с възрастта на детето, съгласно Авторската програма за обучение на ЧДГ “Вълшебното Борче” и в съответствие с Държавните образователни стандарти на Министерство на образованието и науката;

  Учебници, учебни пособия и материали, необходими за учебния процес;

  Високо ниво на обучение по всички задължителни направления:

детска математика;

български език;

околен свят;

спорт, музика и др.

Посещения и разходки всеки месец:

  Периодични посещения през учебната година на театър, музеи, еко-ферма, планинска разходка и др. (за деца, навършили 3 години)

  Гостуващи работилнички, куклен театър, музиканти и други гости в детската градина (за всички възрастови групи)

Нашата грижа:

  Годишна застраховка “Злополука” за деца и учащи;

  Медицински грижи от медицински специалист;

√  Битови консумативи и материали на доказани производители, включително и памперси за най-мъничките деца.

√  Видеонаблюдение

Проследяване и консултации:

  Консултация с логопед и детски психолог – веднъж в началото на всяка учебна година и за деца над 3 години; при нужда – за по-малките деца;

  Час по речево развитие;

  Цялостно проследяване на детското развитие два пъти през учебната година – за всички възрастови групи.

Здравословно хранене:

  Балансирано и разнообразно 4-кратно хранене, съобразено с възрастта на детето и включващо – сутрешна закуска, подкрепителна плодова закуска, 3-степенно меню на обяд и следобедна закуска.

Включени допълнително развиващи занимания:

  Обучение по английски език за всички възрастови групи;

  Час за наука и изследователски опити;

  Арт и Крафт ателиета с отделен учител по изкуство –  всяка седмица;

Специално създадено занимание по Монтесори програма за сетивата Five Senses за най-мъничките ни деца на 1г. и 2г.

  Час за работа по проект “Приказен свят” – проекто-ориентирано обучение от най-ранна детска възраст. Реализиране на триизмерни обекти, макети, работа по проекти и др.

  Час по музика с гост музикален педагог

Лятна академия и специалната ни лятна програма, включваща “Sun & Fun“, “Action Art“, “Dance with me“, “Детска йога и детска зумба” и много други забавни и интересни игри и занимания на двора!

*Ако желаете да научите повече за нашата Програма за обучение, моля посетете секция “Занимания” или посетете нашия “Видео канал”, за да усетите атмосферата на детската градина чрез множество видеа от открити уроци, проекти и други.

3. Договор за обучение

Договорът за обучение се подписва след потвърждение за прием от страна на детската градина и проведена среща с родителите. Подлежи на ежегодно преподписване за следваща учебна година до 31-ви май на текущата учебна година.

4. Годишно преизчисление

Финансовите условия за всяка следваща учебна година се обявяват от Ръководството на детската градина до края на месец януари на текущата учебна година.

Детската градина си запазва правото за промени в годишната такса за обучение в съответствие с промени във факторите, сформиращи таксата (годишен инфлационен индекс, ръст на средната работна заплата на наетите в частния сектор Образование и др.)

5. Отстъпки и приспадане от годишната такса обучение

Отсъпки от такса обучение: за второ дете от семейството се начисляват 5% отстъпка, за всяко следващо дете – 10%, а за близнаци – 12% за едно от децата.

При отсъствие на детето от детската градина за 10 или повече последователни учебни дни се приспада фиксирана сума от 100лв на всеки 10 (десет) последователни учебни дни, при предварително надлежно информиране на детската градина.

6. Запазване на място

Детската градина предлага възможност за запазване на място, в случай, че планираната дата на започване на детето е повече от един календарен месец след подписване на Договора за обучение. В този случай родителят заплаща 200лв за всеки месец, в който детето не посещава детската градина, до неговото постъпване. 

7. Листа на чакащите

В случай, че към момента на кандидатстване в детската градина няма свободни места в съответната възрастова група, детската градина предлага възможност за вписване в листа на чакащите. При желание от страна на родителите, могат да включат детето си в листата по електронната поща, чрез телефонно обаждане или среща на място.

8. ПЪРВИ СТЪПКИ ПРИ НАС

“Вълшебното Борче” има нова специално разработена програма “Първи стъпки във Вълшебното Борче” в помощ на родителите, които желаят децата им да посещават детската градина в полудневна форма на организация на обучение и грижа.

За повече информация, моля потърсете ни на 0899 709 737.

За нас във “Вълшебното Борче” е важно да осъществяваме и поддържаме близък контакт със семействата, чиито деца предстои да приемем при нас или вече посещават детската градина. Ето защо, провеждаме предварителни срещи на място при нас, на които Вие, като родители, споделяте важна информация относно детето, а ние ви запознаваме с възможностите за грижа, образование и развитие при нас. Така, заедно работим за изграждането на здрава и ползотворна среда за развитие на нашите деца.

Приемът в ЧДГ „Вълшебното Борче“ се осъществява в няколко стъпки:

Попълване на „Заявление за кандидатстване“, което може да изтеглите от ТУК  и да ни изпратите на e-mail: team@borche.org

Обаждане по телефона от страна на родителя и/или детската градина и уговаряне на предварителна среща (при наличие на свободно място в съответната възрастова група).

Потвърждение за прием от страна на детската градина и на родителите.

Представяне на Договор за обучение и документи за прием. Избор на индивидуален план за плащане от страна на родителите и вписване на дата за започване на детето.