fbpx

За нас

За Вълшебното Борче

ЧДГ “Вълшебното Борче” е лицензирана частна детска градина и ясла за деца от 1 до 7 години с ранно изучаване на английски език. Работим по одобрена от МОН авторска учебна програма и издаваме удостоверения за предучилищна група.

Ние вярваме в децата. И те вярват в нас! Затова тук са сигурни и спокойни да покажат и развиват най-доброто у себе си. В центъра на нашата философия е творчеството и практическото учене. Ето защо всеки ден насърчаваме малките и големите открития – на таланти, умения и нови преживявания!

Нашата цел е да отключим любопитството на децата към знанието, да ги окуражаваме, да поощряваме тяхната позитивна нагласа към света и вярата им, че могат да постигнат всичко, за което се трудят истински. И както борът символизира търпение, постоянство, творческо вдъхновение и устойчивост на характера, така и ние във „Вълшебното Борче“ вярваме, че само с търпение, упоритост и ежедневна работа можем да постигнем целите, които си поставяме заедно.

Нашата мисия е съвместно с вас, родителите, да направим най-доброто за развитието на децата като пълноценни личности от най-ранна възраст в една балансирана и хармонична среда.

Защо сме различни ?

 Защото имаме изключително богата образователна програма и ежедневие още от яслените до подготвителните ни групи.

 Защото знаем, че децата МОГАТ! Да бъдат себе си, да са любопитни, да се борят за важните за тях неща. Затова и цялостната концепция на учебната ни програма, изборът на екип и начинът на общуване с децата са подчинени на тази идея.

√  Защото нашата детска градина не е просто забавачница, в която децата са отглеждани. “Вълшебното Борче” е образователна институция, в която образование, грижа и отношение към децата вървят “ръка за ръка”!

√  Защото въвеждаме иновации в образователния процес, успешно прилагайки проектно-ориентирано обучение и STEaM подход, като развиваме програмата си постоянно!

√  Защото нашите възпитаници биват приемани в най-желаните училища след завършване на предучилищно образование при нас!

√  Защото имаме впечатляващо отношение между броя на децата и този на преподавателите при нас – 1 към 2-3! На всеки 2 до 3 деца сме осигурили по един възрастен, който със знание, умения и грижа допринася за спокойни, знаещи и щастливи деца!

√  Защото в основната си програма и такса сме включили много допълнителни занимания и дейности – LEGO работилница, Кулинария, Музикална забава с музикален педагог, Арт и Крафт ателиета с учител по изкуство, куклен театър, Логопедично обследване, Наука и изследователски опити, хранене, битови консумативи и още много!

√  Защото всички наши родители ни препоръчват! “Борчето е магично място, изпълнено с толкова много обич, вдъхновение, грижа и мисъл за децата.”, са думи на наши семейства.

Нашият екип

Щастливи сме да кажем, че всички колеги във Вълшебното Борче са изключителни професионалисти и педагози – грижовни, последователни и творчески настроени в работата си.

Екипът ни се състои от учители, възпитатели, медицински специалисти, помощен персонал и гост учители. За да се докоснете до нашето вълшебство, Ви представяме малка част от него!

Впечетляващо при нас е съотношението между брой възрастни, които в цялост се грижат и обучават децата, към броя на самите деца в детската градина:   1 към 2,5-3! Това означава, че за всеки 2-3 деца сме осигурили по един възрастен, който със знанията, уменията и грижите си спомага за изграждането на силни, знаещи, можещи и уверени млади хора!

Ежедневните занимания по направления се водят от квалифицирани педагози. Нашите деца всеки ден са заобиколени от грижите и вниманието на медицински специалист, който ни осигурява спокойствието, че те са здрави и се чувстват добре. Спортните игри и движение сме поверили на учител по спорт, а заниманията с английски – на колеги с високо ниво на познаване на чуждия език. Горди сме, че част от нашия екип е и специален арт асистент, който с вдъхновение осигурява на децата свят, изпълнен с въображение, творческа свобода и увереност в собствените умения.

Нашето място

Нашето място Детската градина – кътче спокойно и сигурно, където децата са обгрижвани, възпитавани и обучавани с много обич, топлина и разбиране.
Сградата и помещенията са специално проектирани, за да се превърнат в уютен втори дом за нашите деца. Намираме се в непосредствена близост до бул. “Цариградксо шосе”, The Mall и Mr Bricolage, р-н Младост, кв . Полигона.

Новата ни база разполага с:

Просторни помещения за всяка група (вкл. бани, гардеробчета и др.) с площ и размери, отговарящи на всички норми.

Зала за събития и спорт с площ от 150м², оборудван с разнообразни спортни, сценични и музикални средства.

Самостоятелен двор с площи за спортни и ролеви игри, множество материали за игра на открито, цветна градинка и зелена площ с плодни дръвчета!

Допълнителни учебни кабинети за специализирана и надграждаща работа с децата.

Приемна част с просторно фоайе, изложби на детско творчество и тематична украса за всеки сезон.

Административен офис, където провеждаме индивидуални срещи с всички родители.

Атмосферата в детската градина може да усетите и ТУК на нашия специален “видео канал”, където редовно публикуваме видеа с открити уроци, виртуална разходка и събития от живота на децата.