fbpx

За нас

За Вълшебното Борче

ЧДГ “Вълшебното Борче” е лицензирана частна детска градина и ясла за деца от 1 до 7 години с ранно изучаване на английски език. Работим по одобрена от МОН авторска учебна програма и издаваме удостоверения за предучилищна група.

Ние вярваме в децата. И те вярват в нас! Затова тук са сигурни и спокойни да покажат и развиват най-доброто у себе си. В центъра на нашата философия е творчеството и практическото учене. Ето защо всеки ден насърчаваме малките и големите открития – на таланти, умения и нови преживявания!

Нашата цел е да отключим любопитството на децата към знанието, да ги окуражаваме, да поощряваме тяхната позитивна нагласа към света и вярата им, че могат да постигнат всичко, за което се трудят истински. И както борът символизира търпение, постоянство, творческо вдъхновение и устойчивост на характера, така и ние във „Вълшебното Борче“ вярваме, че само с търпение, упоритост и ежедневна работа можем да постигнем целите, които си поставяме заедно.

Нашата мисия е съвместно с вас, родителите, да направим най-доброто за развитието на децата като пълноценни личности от най-ранна възраст в една балансирана и хармонична среда.

Защо "Вълшебното Борче" ?

 Защото знаем, че “невъзможни неща няма”. В този дух възпитаваме и децата.

 Защото вярваме, че децата МОГАТ! Да бъдат себе си, да са любопитни, да се борят за важните за тях неща. Затова и цялостната концепция на учебната ни програма, изборът на екип и начинът на общуване с децата са подчинени на тази идея.

√  Защото се стремим да прилагаме холистичен подход в работата си. За нас образователната и възпитателната дейности вървят ръка за ръка и представляват едно неразделно цяло.

√  Защото сме убедени, че доброто образование на децата започва от най-ранна детска възраст. Затова и упорито работим в тази посока.

√  Защото постигаме конкретни резултати в интелектуалното и емоционални развитие на всяко едно дете от възпитаниците си.

Нашият екип

Щастливи сме да кажем, че всички колеги във Вълшебното Борче са изключителни професионалисти и педагози – грижовни, последователни и творчески настроени в работата си.

Екипът ни се състои от 20 колеги учители, възпитатели, медицински специалисти, помощен персонал и гост учители. За да се докоснете до нашето вълшебство, Ви представяме малка част от него!

Всяка от групите ни е с до 16 деца, като на тях са посветени  ежедневно по трима преподаватели. Отделно от тях са учителите по английски език, изкуства,  работилници, спорт и др.

Впечетляващо при нас е съотношението между брой възрастни, които в цялост се грижат и обучават децата, към броя на самите деца в детската градина:   1 към 2,5-3! Това означава, че за всеки 2-3 деца сме осигурили по един възрастен, който със знанията, уменията и грижите си спомага за изграждането на силни, знаещи, можещи и уверени млади хора!

Ежедневните занимания по направления се водят от квалифицирани педагози. Нашите деца всеки ден са заобиколени от грижите и вниманието на медицински специалист, който ни осигурява спокойствието, че те са здрави и се чувстват добре. Спортните игри и движение сме поверили на учител по спорт, а заниманията с английски – на колеги с високо ниво на познаване на чуждия език. Горди сме, че част от нашия екип е и специален арт асистент, който с вдъхновение осигурява на децата свят, изпълнен с въображение, творческа свобода и увереност в собствените умения.

Нашето място

Нашето място Детската градина – кътче спокойно и сигурно, където децата са обгрижвани, възпитавани и обучавани с много обич, топлина и разбиране.
Сградата и помещенията са специално проектирани, за да се превърнат в уютен втори дом за нашите деца. Намираме се в непосредствена близост до бул. “Цариградксо шосе”, The Mall и Mr Bricolage.

Новата ни база разполага с:

Просторни помещения за всяка група (вкл. бани, гардеробчета и др.) с площ и размери, отговарящи на всички норми.

Зала за събития и спорт с площ от 150м², оборудван с разнообразни спортни, сценични и музикални средства.

Самостоятелен двор с площи за спортни и ролеви игри, множество материали за игра на открито, цветна градинка и зелена площ с плодни дръвчета!

Допълнителни учебни кабинети за специализирана и надграждаща работа с децата.

Приемна част с просторно фоайе, изложби на детско творчество и тематична украса за всеки сезон.

Административен офис, където провеждаме индивидуални срещи с всички родители.

Атмосферата в детската градина може да усетите и ТУК на нашия специален “видео канал”, където редовно публикуваме видеа с открити уроци, виртуална разходка и събития от живота на децата.